De Amersfoortse atletiekvereniging Altis en Rotary Amersfoort organiseren onder de naam Startbaanrun de jaarlijkse prestatieloop op de voormalige vliegbasis Soesterberg. Dit jaar is 4 november de grote dag. Net zoals vorige jaren gaat de opbrengst naar het goede doel.

Deelnemers aan vorige edities hebben kunnen ervaren hoe uniek een loop is door het nieuwe natuurgebied en over de voormalige startbanen. De lopers starten bij de shelters, gaan vervolgens over een deel van de vliegbasis, daarna door de vallei van de Paltz om weer terug te komen voor de laatste kilometers naar de finish over de startbaan. Er kunnen maximaal 1000 lopers deelnemen aan een wedstrijd over 5 of 10 kilometer. Ook voor de kinderen zijn 2 verschillende runs, 500 meter voor 6 tot en met 9 jarigen en 1000 meter voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar.

Onder het motto “Jouw doel, Jouw tempo” bieden de organisatoren dit jaar voor de eerste keer de deelnemers op de 10 km een nieuwe dienst. Er worden voor die afstand wedstrijd hazen ingezet voor het realiseren van een persoonlijk doel. Voor meer informatie kunnen belangstellenden de site startbaanrun.nl raadplegen.