De leden van ASC Nieuwland hebben Remco Reiding benoemd tot voorzitter. De 42-jarige Amersfoorter was al bestuurslid en jeugdscheidsrechter bij de voetbalclub die na het afscheid van Rob ter Mors in 2017 geen voorzitter meer had.

,,ASC Nieuwland is met meer dan 750 leden de grootste club in de wijk’’, aldus Reiding. ,,We zijn ons bewust van onze maatschappelijke rol. We willen voor jong en oud een tweede thuis zijn, waar gezond bewegen, sportiviteit en gezelligheid voorop staan.’’

Reiding houdt zich in het dagelijks leven als projectmanager bezig met het levend houden van de nagedachtenis aan oorlogsslachtoffers. Hij kreeg bekendheid door de opsporing van nabestaanden van Sovjetsoldaten die op het Russisch Ereveld begraven liggen. Voor zijn opsporingswerk werd Reiding geridderd door de Nederlandse autoriteiten en onderscheiden door de president van Rusland. Hij werkt inmiddels ook voor Kamp Amersfoort.

Reiding is sportgek én gepokt en gemazeld in Amersfoort. Hij begon zijn carrière als sportverslaggever en algemeen verslaggever van de AD/Amersfoortse Courant, waarna hij acht jaar correspondent in Moskou was. In 2012 keerde hij terug naar Nederland en ging in de Amersfoortse wijk Nieuwland wonen.