AV Triathlon organiseert op 28 oktober weer de Vlasakkerloop. Op deze laatste zondag van de maand kunnen jong en oud hardlopen en wandelen over verschillende afstanden. Ook de racerunners zijn van de partij. Start en finish is bij het clubhuis van AV Triathlon in Birkhoven (naast het Bosbad van Amersfoort).

Wie zeker wil zijn van een startnummer, kan zich nog vóórinschrijven tot uiterlijk 25 oktober. Het startnummer ligt dan klaar in het clubhuis van AV Triathlon. Op de dag zelf inschrijven kan ook, tot een half uur voor de start. Naast hardlopers krijgen ook wandelaars de kans om de geheimen van de Vlasakkers te ontdekken. De vergezichten bij helder weer zijn ongekend. Wie van een pittige tocht houdt, trekt de wandelschoenen aan voor een tocht van 10, 15 of 20 km.

Tussen 9.30 en 10.15 uur beginnen de Fletcher wandelafstanden vanaf het gelijknamige hotel. Om 10.30 uur klinkt het startschot voor de Univé 10 km cross door Birkhoven en Korte Duinen. Om 12.00 uur begint de Liberty 5 km met aansluitend vanaf 13.00 uur de kidsruns over 2 en 1 km. De Vlasakkerloop wordt om 14.15 uur afgesloten met de Keskin 10 mijl die over het heuvelachtige terrein van de Vlasakkers gaat. Dit natuurgebied is de rest van het jaar afgesloten voor publiek. Op het hoogste punt wacht de lopers een prachtig uitzicht.

Alle deelnemers krijgen als herinnering een medaille met het logo van de Vlasakkerloop. Voor de nummers 1 t/m 3 voor iedere hardloopafstand ligt er voor zowel de jongens/mannen als de meisjes/vrouwen een speciale Vlasakkerloopmedaille te wachten in goud, zilver of brons. Tevens zijn er waardebonnen te verdienen, beschikbaar gesteld door Runnersworld.